educatie

Educatie

De Dierenbescherming informeert de bevolking van Curaçao over het verantwoord omgaan met je huisdieren om hun ervan te overtuigen dat veilige, blije en gezonde honden en katten het volgende nodig hebben:

 1. Speciaal diervoer en vers water.
 2. Controle op teken en karpatten en dat ze af en toe geborsteld moeten worden.
 3. Jaarlijkse inentingen en regelmatige medische verzorging.
 4. Een omheinde tuin waar ze kunnen spelen en een afdak tegen zon en regen.
 5. Halsband met een penning, voorzien van hun naam en telefoonnummer van hun baasje.
 6. Liefde en aandacht.
 7. Training.
 8. Sterilisatie en castratie.

Het bewustmaken van de mensen van het nut van sterilisatie wordt uitgevoerd door advertenties in de lokale kranten, radio spots, TV spots, folders en programma’s en materialen op scholen. Er is een DVD in het papiaments gemaakt, waarop verschillende korte filmpjes staan over de dagelijkse verzorging van dieren en over dierenmishandeling.

De Dierenbescherming houdt zich ook bezig met de dieren in het wild en probeert de bevolking van Curaçao bewust te maken van het belang de natuur te beschermen. Door onwetendheid en onverschilligheid wordt het bestaan van veel lokale diersoorten bedreigd en sommigen dreigen zelfs uit  te sterven. Door het publiceren van een serie boeken en posters over de natuur en door het organiseren van campagnes, draagt de Dierenbescherming bij aan de bescherming van deze dieren.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop