vrijwilliger

Als vrijwilliger aan het werk

Van maandag tot en met vrijdag van 09.30-11.45 uur en zaterdag van 08.30-13.00 uur zijn volwassen mensen van harte welkom om mee te doen aan het vrijwilligersprogramma en het ondersteunen van het Management van het dierenasiel bij het uitlaten van de honden op het uitlaatveld. Kinderen zijn alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassenen.

Behalve het spelen met honden, is het van groot belang dat vrijwilligers de algemene gezondheid en het gedrag van de dieren observeren, en de manager informeren als zij iets opmerken zodat de manager eventueel de dierenarts kan waarschuwen. Tekenbestrijding is ook een groot onderdeel van het werk: de vacht borstelen, teken en OLYMPUS DIGITAL CAMERAvlooien verwijderen en ervoor zorgen dat de dieren regelmatig behandeld worden tegen deze levensbedreigende ongedierte.

In sommige gevallen wordt de kennis van de vrijwilligers over de dieren in het asiel door het management gebruikt als iemand een dier wil komen adopteren, zodat ze een beestje kunnen uitzoeken dat bij hun omstandigheden past.

Het belangrijkste is echter dat de vrijwilligers net voor dat beetje extra liefde en verzorging kunnen zorgen, wat de honden en katten dagelijks nodig hebben en hebben moeten missen sinds ze bij het asiel zijn opgenomen.

Op dit formulier kunt u aangeven voor welke klussen/werkzaamheden u zich wilt opgeven. Ook het tijdelijk “foster” zijn van hele jonge dieren valt hieronder. U kunt het formulier inleveren bij asielmanager Gwen. Zij kan ook al uw vragen die u over vrijwilligerswerk heeft, beantwoorden.

“Youth for Animals”

Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend komen studenten en scholieren naar het asiel om de honden te spelen op het veld. Uiteraard voorziet dat in een hoop lol, knuffels, aaien en de honden vinden het heerlijk! We stellen het erg op prijs dat jongelui tijd willen besteden aan de honden en katten in het asiel, die zeker wat extra liefde en aandacht kunnen gebruiken.

Speel- en knuffeltijd!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp zaterdagen is het niet moeilijk om scholieren in het kattenhok van het asiel te vinden. Een aantal vrijwillige scholieren zijn grote poezenliefhebbers. Zodra de scholieren arriveren, huppelen de katjes op hen af. En degenen met een goed gehoor, kunnen er zeker van zijn dat ze de katjes horen miauwen: “Yeah!! Speel- en knuffeltijd!!”.

Maar nu even serieus. Katten zijn zeer sociale beesten, die mensen nodig hebben om mee om te gaan, te spelen en die hun liefhebben. Het betekent een hoop voor hun om wat tijd met mensen door te kunnen brengen, die de kleine kittens ook leren dat hun scherpe nageltjes erg pijn kunnen doen.

Vrijwilligers moeten betrouwbaar zijn en een volwassen houding hebben, het liefst met wat dierenkennis en ze moeten niet bang zijn heet, bezweet en naar beestenlucht riekend rond te lopen.