schurft

Hoe behandel je een hond met schurft?

Schurft is een ziekte die zeer besmettelijk is tussen honden onderling. Als je er niets aan doet wordt de hond kaal en door het krabben krijgt hij geïnfecteerde wonden en korsten. De jeuk is dan ook ondraaglijk! De ziekte wordt veroorzaakt door een mijt die een tunneltje graaft onder de huid en zich daar voortplant.

Schurft komt meestal voor bij verzwakte en/of verwaarloosde dieren zoals bij zwerfdieren maar ook andere dieren kunnen besmet worden. De jeuk ontstaat door een allergische reactie op de mijt en de uitwerpselen daarvan. De behandeling bestaat uit injecties met een antischurft medicijn die vaak twee of drie keer gegeven moeten worden en/of behandeling met een speciale shampoo. Deze medicijnen zijn niet duur. Met het herhalen van de behandelingen gedurende een paar weken, zie je de schurft verdwijnen, net als de kale plekken. De hond heeft geen jeuk meer en krijgt weer een mooie vacht.

Het asiel en de dierenarts helpen graag met de genezing van schurft bij uw hond. Kom langs bij het asiel of neem contact met ons op.