sterilliseren

Waarom is sterilisatie zo ontzettend belangrijk?

Een overpopulatie aan honden en katten op ons eiland zal leiden tot het noodgedwongen moeten laten inslapen van gezonde dieren. Tot een aantal jaar geleden was dit de situatie op Curaçao. Gelukkig kunnen de sterilisatie acties -o.a. in de wijken- door de Dierenbescherming bijdragen aan het terugdringen van deze aantallen. De populatie is nu redelijk onder controle en dit moeten we natuurlijk zo houden. Om de hoeveelheid dieren op ons eiland verder te verkleinen en onder controle te houden, promoot de Stichting Dierenbescherming daarom sterilisatie en castratie. Volwassen dieren uit het asiel zijn gesteriliseerd voordat ze ter adoptie aangeboden worden. Wanneer een pup of een kitten geadopteerd wordt, wordt de nieuwe baas gevraagd een formulier te tekenen waarbij ze verplicht worden het dier te laten steriliseren als dit ongeveer 6 maanden oud is. De nieuwe baas zal hieraan herinnerd worden middels een telefoontje vanuit ons asiel.

Steriliseren

In principe voert de Stichting Dierenbescherming geen sterilisaties uit behalve als het om dieren uit het asiel gaat. Wilt U uw hond of kat laten steriliseren, neem dan contact op met uw dierenarts. Aangeraden wordt om de dag vóór de operatie vanaf 18:00 geen eten meer te geven. Water is geen probleem. Het dier krijgt een lichte verdoving die binnen een paar uur weer is uitgewerkt. U kunt uw dier dezelfde dag nog ophalen!

De kosten voor deze ingreep verschillen per dierenarts. Meestal is dit tussen de NAf 100-150.

Weinig te besteden?

Mensen die zich een sterilisatie van hun dier financieel niet kunnen veroorloven, kunnen een beroep doen op Stichting Dierenhulp. Deze organisatie is hiervoor in het leven geroepen en voert de operaties kosteloos uit. U kunt bellen voor een afspraak met 737 2185.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop